Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-10-2010


Η υποψήφια Δήμαρχος Λιβαδειάς  Γιώτα Πούλου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με φορείς της πόλης,  συναντήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου Λιβαδειάς.
Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε ο πρόεδρος  κ. Κ. Παπασπύρου αναφέρθηκε στα προβλήματα  που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος  λόγω της οικονομικής κρίσης , προτείνοντας μέτρα στήριξης που σε συνεργασία με το Δήμο θα τονώσουν την κίνηση της αγοράς. Μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν προς συζήτηση ήταν το κυκλοφοριακό , η δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης, η καθαριότητα, ο φωτισμός, η επιδιόρθωση του οδοστρώματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η διαμόρφωση των πεζοδρόμων, η στήριξη συγκεκριμένων εμπορικών οδών, η αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων , το παραεμπόριο, η οργάνωση της δημοτικής αστυνομίας, η εμποροπανήγυρις, η αναβάθμιση όλων των εθιμικών εκδηλώσεων του Νέου Δήμου.
Η κ. Πούλου  πρότεινε νέες μορφές δράσης, που με την συνεργασία των πολιτών θα δώσουν νέα κίνητρα ανάπτυξης, ώστε «η Λιβαδειά να βγει από την αφάνεια»
«Οι πολίτες ενεργούν» ήταν το μήνυμα που πέρασε η υποψήφια Δήμαρχος και πρότεινε θεσμοί όπως το Γαϊτανάκι, το Πάσχα, τα Τροφώνεια, η Εμποροπανήγυρις και οι λαϊκές αγορές  να αναβαθμιστούν και να στηριχθούν από τον εμπορικό κόσμο με στόχο  την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προσέλκυση επισκεπτών  στον τόπο μας.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην κοινωνική πολιτική που αποτελεί προτεραιότητα του Συνδυασμού και οφείλει  να ασκήσει ο Νέος Δήμος με ειδική μέριμνα στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες.
Η κ. Πούλου τόνισε , ότι  στην εποχή της οικονομικής ύφεσης η μόνη διέξοδος είναι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δήλωσε έτοιμη για την υλοποίησή τους . Η συζήτηση η οποία διήρκησε τρείς ώρες χαρακτηρίσθηκε και από τις δύο πλευρές ιδιαίτερα εποικοδομητική.
                                                                    Δυναμική Συνεργασία
                                   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ