Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου, επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης νέου Δήμου Λεβαδέων «Δυναμική Συνεργασία», συνοδευόμενη από μέλη του συνδυασμού. 
Η κ. Πούλου αναφέρθηκε στους παράγοντες που έχουν διαμορφώσει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον στη χώρα και τον τόπο μας, δίνοντας έμφαση στο μνημόνιο και την διοικητική μεταρρύθμιση. Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή της στην πολιτική του χρίσματος καθώς, όπως τόνισε, «εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε το χρίσμα της τοπικής κοινωνίας».
Η σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου, η κοινωνική αλληλεγγύη και η διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη της περιοχής, αποτελούν τους βασικούς άξονες του προγραμματισμού της ανεξάρτητης κίνησης του νέου Δήμου Λεβαδέων «Δυναμική Συνεργασία», όπως επεσήμανε η κ. Γιώτα Πούλου.
Τις ανησυχίες και τις διεκδικήσεις του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς εξέφρασαν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Σταθάς και μέλη του ΔΣ που συμμετείχαν στην συνάντηση. Έμφαση δόθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την προσφυγή κατά του μνημονίου και τις συμφωνίες κοινωνικής αλληλεγγύης με άλλους τοπικούς φορείς.
Παράλληλα συζητήθηκαν και περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η ρύπανση του Κορινθιακού ενώ όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Λιβαδειάς και την επέκτασή του.